Co na podzim o víkendu s dětmi?

Vytáhnout děti od telefonů a digitálních her je stále těžší, ale možná se vám podaří je přesvědčit, když je vezmete na místa, kde se budou rozhodně bavit.

Možná si říkáte, že když jste vy byli malí, do muzea by vás neodtáhli ani párem volů. Jsme na tom podobně, ale v současnosti jsou muzea pro děti spíše zábavnou hernou, kde se i něco nenásilnou formou naučí.

 

Muzeum smyslů / Praha

Najdete ho v Praze v Jindřišské ulici a garantujeme vám, že zde budete mít celá rodina o zábavu postaráno. Sami si totiž můžete vyzkoušet více než 50 exponátů, které  si pohrají s vaším vnímáním. Nekonečné místnosti, optické a zvukové klamy, iluze, stereogramy nebo kaleidoskop, to vše vám ukáže, že se občas ani vlastním očím nedá věřit. Jediné, na co myslete, je to, aby měly vaše ratolesti nabité telefony. Budou totiž neustále fotit  a natáčet.

 

Kostkoland / Brno

Největší herní zónu s legem v Čechách najdete v Brně v Olympii. Byla také v Praze, ale hledá nové místo. Pro ty, kteří mají lego rádi, je tohle ráj na zemi. Tolik barev, tvarů, typů kostek a navíc úžasné expozice, které slouží jako inspirace, co vše se dá z kostek postavit.

Součástí Kostkolandu je i velká herna, kde mají děti k dispozici nekonečné množství kostek, takže fantazii se meze nekladou. Pokud je vám líto, že Kostkoland není v Praze, udělejte si s rodinou výlet vlakem do Brna. Je tam krásně, na každém rohu skvělé bistro, kavárna nebo cukrárna a navíc děti vlaky milují... Budete mít spoustu plusových bodů!

 

Muzeum pověstí / Praha

Sem vemte jen ty děti, které jsou větší a rády se bojí. Navštíví totiž dvě strašidelná muzea. Jedno nabízí cestu světem duchů a přízraků staré Prahy a druhé odkrývá tajemství alchymie v domě, kde dříve opravdu žil věhlasný mág Edward Kelley. Muzeum pověstí ale pořádá i krátké strašidelné plavby Čertovkou nebo procházky (pokud to počasí dovolí).

 

Interaktivní muzeum Pod Čepicí / Hronov

Tvořivé dílny, experimenty, mikro svět a mnoho dalších zajímavostí najdete v Hronově v muzeu, které založily dvě maminky na mateřské dovolené. Kromě odpolední otevírací doby ve všední den, nabízejí víkendové workshopy a semináře, výstavy pro děti a dospělé, zábavné pokusy a tvoření. Nudit se vaše ratolestí určitě nebudou.

 

Muzeum Karla Zemana / Praha

Filmový svět fascinuje jak velké tak malé a Karel Zeman nám před lety otevřel dveře do neskutečného světa. Dnes už kultovní filmy Cesta do pravěku, Baron Prášil, nebo Vynález zkázy uhranuly svým zpracováním několik generací filmařů a právě v tomto muzeu se vaše děti jedním z nich mohou stát. Díky využití technologií si totiž mohou natočit svůj vlastní film. Kromě doprovodných akcí k výstavě zde najdete i kroužky filmařiny pro děti a kreativní výtvarné dílny.

 

Techmania science center / Plzeň

I v Plzni vědí, jak zabavit děti. V jejich vědeckém centru najdete třeba jediné 3D planetárium v Čechách, interaktivní expozice, různé vědecko technická show. Děti mohou na vlastní kůži zažít i výcvik astronautů a samozřejmě ani 3D kino nesmí chybět. Celý den budete mít o zábavu postaráno.

 

Počasí vás přece nezastaví, oblékněte si některý z našich kabátů nebo bund a vyrazte na výlet za super zábavou.