Aby vítr ani déšť vaše dítě neohrozil

Výběr dětského oblečení i obuvi může být někdy pěkný oříšek. Jakmile se popereme se zimní výbavou, čeká nás příprava na jaro. Jaro, stejně jako podzim, s sebou přináší časté plískanice, vítr, déšť, louže a bahno. A protože děti jsou neuvěřitelně aktivní, stále v pohybu, louže i bláto jsou pro ně jako magnet, je potřeba vybrat kvalitní nepromokavé oblečení, tedy kalhoty, bundu, holínky a případně také klobouk a pláštěnku. Dáme vám pár rad a tipů, na co se zaměřit. Déšť ani mokro nemusí být překážkou, pokud víte, jak děti obléci.

Nepromokavost na prvním místě

Na jaře i na podzim se neobejdete bez nepromokavého oblečení, které však není tak teplé, jako to zimní. Budete-li chtít ušetřit, můžete zvolit levnější variantu tohoto oblečení, které disponuje takzvaným zátěrem. Dražší varianty jsou vyrobeny za pomoci funkčních membrán, které jsou také prodyšné. V takovém oblečení se dítě nebude zbytečně potit a navíc zůstane v suchu za každých okolností. Lze říci, že nepropustí ani kapku vody.

Nepromokavé oblečení můžete koupit buď zvlášť kalhoty a bundu, nebo nejlépe v kompletu. Velmi praktické jsou bundy, které se skládají ze dvou vrstev. Vnitřní vložku jde za pomoci druků vyndat a hned máte ze zimní bundy bundu jarní.

Softshellové oblečení do každého počasí

V poslední době je velmi oblíbeným nepromokavého oblečení softshell. Jde o vysoce moderní funkční materiál, který v sobě ukrývá praktickou kombinaci prodyšnosti, tepelné izolace a samozřejmě je dostatečně nepromokavý. Softshell je velmi slušivý a také příjemný na dotek. Navíc tento materiál lze využít na bundy i na kalhoty, je vhodný prakticky do každého chladnějšího počasí.

Děti skáčou do kaluží

Každý rodič dobře ví, že děti milují kaluže. Rády do nich skáčí, málokdy se vyhnou nejen loužím, ale také blátivým místům. Jestliže nechcete, aby byly od hlavy až k patě mokré, je důležité dbát nejen na nepromokavé oblečení, ale také na vhodnou obuv. Tu tvoří holínky, které by neměly v šatníku vašich nejmenších rozhodně chybět. Velmi praktické jsou takzvané stahovací holínky, které mají v horní části gumu a lze je snadno utáhnout. Takto se do nich nedostane voda ani bláto. Nabídka holínek je opravdu pestrá, v chladnějším počasí můžete zvolit také zateplené vložky, které zajistí, aby dítě mělo nohy stále v teple.

Nepromokavé doplňky

Součástí jarní i podzimní výbavy jsou také doplňky v podobě čepice a rukavic, které by měly být také z nepromokavého materiálu. Velmi praktický je nepromokavý klobouček a lehčí rukavice do deště a do mokra bez podšívky.