Tohle nosí děti na tričku nejradši

Animáky mají rády jak děti, tak i dospělí. Není tedy divu, že i oni občas přivítají módní vlnu s nejoblíbenější postavičkou.

Děti ale na módu nehledí. Budou klidně nosit mikinu s Elsou z Ledového království až do roztrhání. To nás zaujalo, a tak jsme si udělali takovou malou statistiku nejprodávanějších dětských motivů.
 

Nesmrtelný Disney
Jeho animované filmy lidé zbožňují už od roku 1923, kdy začal s kreslenými groteskami. Velikým průlomem byla Sněhurka a sedm trpaslíků a myšák Mickey. Od té doby se tyto postavičky a obrázky dalších Disney princezen objevují na oblečení dětí a dospělých celého světa.  Podle světových statistik je právě myšák a jeho partnerka Minnie nejčastěji užívanou postavičkou na oblečení. Může za to samozřejmě i skvělý marketingový a pr tým, který ví, jak tyto motivy dostat na oblečení celebrit. A jakmile se objeví třeba někdo ze slavného klanu Kardashianových s trikem nebo kabelkou s kamínky, které tvoří rozesmátý obličej jednoho z dvojice animovaných myšáků, jsou velké prodeje zaručeny.
 

Blesk McQueen
Malí kluci neměli dlouho ke komu vzhlížet. Hráli si na vojáky, sbírali kartičky sportovců, ale pravý boom přišel až s Toy story. Po té se přidaly další postavičky a  teď už několik let vítězí Blesk McQueen z animáku Auta.  A jak jsme zjistili, úplně nejlepší kombinace je ručník, povlečení, pyžamko a mikinka. To ocení každý klučina.
 

Ledová Elsa
Na ni nemůžeme zapomenout. A vlastně nejen na ni. Kromě Elsy děti nebo spíše holčičky milují i Annu a Olafa. Ukazují to nejen obrovské prodeje oblečení, školních pomůcek, sešitů a psacích potřeb s jejich portréty, ale také velké množství uživatelů herní aplikace Ledové království, která se dá stáhnout do telefonu nebo tabletu. Je to tzv. match three – tedy spojování 3 stejných motivů.
 

Kitty navždy
Hello Kitty vytvořila japonská výtvarnice Juko Šimizu a trvalo několik let, než se kreslená kočička dostala do Amerika a po té ještě déle, než se s ní mohly potěšit i děti v Evropě. I když už je to více než deset let, co spadla z vrcholu žebříčku oblíbenosti, stále má své věrné fanoušky.

Když se zeptáte dětí, za jakou postavičku by chtěly na karneval, většina z nich odpoví, že za mimoně. Žlutí nezbedové svým vzhledem malinko připomínají rodinu Simpsonů, ale zde podobnost končí  J Velmi oblíbené jsou také příběhy mašinky Toma a tučňáků z Madagaskaru. Z českých pohádkových postav už mnoho let vede Krteček, jehož osud je v budoucnu trochu nejistý, vzhledem k právům na jeho užívání. Ale necháme se překvapit.

A jaké postavičky teď frčí u vás?