Oblečení pro školáky ze second handu

Jako rodič chcete pro své dítě vždy to nejlepší, což zahrnuje také výběr oblečení. Děti rostou tak rychle a občas může být nákladnější udržet krok s jejich růstem a vývojem.

 Secondhandové oblečení je tak skvělou alternativou, která vám umožní šetřit peníze aniž byste museli ubírat na kvalitě a stylu.

Školáci jdou ze školy

Proč nakupovat dětské oblečení v second handu?

Nákup dětského oblečení v second handu je nejen praktický, ale také velmi rozumný krok. Tato volba přináší řadu výhod, které jsou dnes již za hranicí pouhé úspory peněz.  Toto jsou hlavní důvody, proč se stále více rodičů rozhoduje pro tuto alternativu:

  • Úspora peněz: Dětské oblečení je často velmi málo nošené, protože děti zkrátka rychle rostou. Nakupováním v second handu můžete získat velmi zachovalé a někdy dokonce i nové oblečení za zlomek původní ceny.
  • Šetrnost k životnímu prostředí: Nakupováním použitého oblečení pomáháte snížit poptávku po nově vyrobeném oblečení a tím snižujete svou uhlíkovou stopu.
  • Variabilita a originalita: Second handové obchody nabízí širokou škálu stylů a značek, které nemusí být ve vaší lokalitě k dispozici. Vaše dítě tak může mít zcela unikátní šatník

Recyklace oblečení

Co se vyplatí nakoupit v second handu?

Z druhé ruky se vyplatí nakupovat prakticky vše! Zde je ale několik tipů, na co se zaměřit pro maximální poměr cena/výkon:

  • Základní kousky: Trička, rifle, mikiny a další základní kousky jsou skvělou volbou. Často jsou vyrobeny z odolných materiálů a to, že už prošly pračkou a sušičkou, je zárukou, že s prvním praním neztratí tvar nebo barvu. 
  • Oblečení pro speciální příležitosti: Šaty na první školní den, slavnostní oblečení na Vánoce, kostýmy na karneval nebo Halloween… Toto všechno jsou kousky, které se nosí jen párkrát, takže je velká šance, že je najdete v second handu ve skvělém stavu. A navíc nebudete muset utrácet stovky za věci, které využijete párkrát.
  • Sportovní oblečení a outdoorové vybavení: Sportovní oblečení a outdoorové vybavení může být drahé, když se kupuje nové, takže se vyplatí hledat tyto kousky právě v second handu.
  • Sezónní oblečení: Bunda a oteplovačky na zimu, plavky a klobouky na léto, softshellky a nepromokavé věci na jaro a na podzim. Sezónní oblečení je další kategorií, kde můžete ušetřit, protože se často nosí jen po omezenou dobu
  • Značkové kousky: Značkové oblečení je výrazně dražší, když je nové. Second handové obchody nabízí značkové kousky za mnohem přijatelnější ceny.

Děti slaví Halloween

Na co si dát pozor při nákupu secondhandového zboží

Při nákupu secondhandového oblečení věnujte pozornost několika klíčovým věcem:

  • Stav oblečení: I když se jedná o použité oblečení, mělo by být stále v dobrém stavu.  Na Brumlovi uvádíme stav oblečení u každého kousku.
  • Kvalita materiálů: Kvalitní materiály jsou odolnější a déle vydrží. U každé položky u nás najdete rovněž informaci o materiálu. Sami se pak můžete rozhodnout, jaký materiál vám vyhovuje lépe.
  • Velikost: Velikosti se mohou lišit v závislosti na značce. U nás na Brumlovi pro označení velikosti vycházíme z číslování, kdy danému věku dětí odpovídá konkrétní velikost. Více o přiřazování velikostí se dočtete také v článku Jak rozlišit značení velikostí dětského oblečení. Pokud vám i přesto některý z koupených kousků nesedne, máte u nás možnost jednoduchého vrácení.

Doufáme, že vám tento článek pomůže při plánování šatníku vašich školáků. Jakmile vaše děti nastoupí do školy, jejich potřeby a preference se mohou rychle měnit a nakupování v second handu je praktickým a efektivním způsobem, jak držet krok s jejich růstem a proměňujícími se trendy, aniž byste přitom přetěžovali svůj rozpočet. Přejeme vám šťastné a udržitelné nákupy!

Nejste si jistí, jakou velikost oblečení u Brumy zvolit? Zajímá vás, jak v Brumlovi převádíme velikosti? Podrobné informace najdete ve článku Jak rozlišit značení velikostí dětského oblečení

Máte více dětí v různých věkových kategoríích? Nebo by vás jen zajímalo, jaké oblékací výzvy vás čekají v dalších obdobích dětského vývoje? Praktické informace najdete také v těchto našich článcích:

Co by nemělo chybět v šatníku novorozence

Jak obléknout batole do každého počasí: praktický průvodce

Příprava na první den ve školce: na co nezapomenout

Jak pomoci teenagerovi s hledáním jeho osobního stylu